Pokud dovážíš zboží mimo EU , TAK DPH + CLO TI VYPOČTE celní pošta .
Pozor , v případě , že je účtované i poštovné , vypočte se DPH i z ceny dopravy = z celé častky zásilky :)
Takže je lepší dopravu domluvit přes nějakou spediční firmu .
Pak platíš DPH jen z ceny zboží :D
Tomáš
www.topking.cz
Jak se postupuje v případě, že clo není třeba zaplatit, jelikož nepřesáhlo danou částku pro vyměření cla? V tomto případě, mohu FU předložit pouze výpis o zaplacení zboží z paypalu...
Dobrý den,
mám také dotaz ohledně dovozu zboží z jiných zemí než EU, jedná se konkrétně o USA.
Jsem živnostník, objednávám věci z USA a následně je na českém aukčním serveru prodávám.
Objednané zboží mi chodí poštou, všechny zásilky jsou do 200 USD, tudíž jsou většinou celně propuštěny. Stává se ale, že celníci mi občas balík zadrží a vyžádají si např. výpis z paypal, který jim pošlu, ale už jim nenapíšu, že se jedná o zboží obchodního charakteru.
Může tedy nastat problém v tom, že je sice balík do limitu, kdy nemusím platit clo, ale ve skutečnosti je obch. charakteru??
Abych pak třeba při kontrole z fú neměla problémy.
Díky za odpovědi.
Eva
Dobrý den, taky by mě zajímalo, co dělat v případě, že posílající uvede nižší hodnotu, než je skutečná a balík mi přijde domů neproclený. Mám přitom doklad (PayPal nebo platba kartou) na skutečně zaplacenou částku, případně i fakturu. DPH si vypočítám sama, ale clo nechávám být... mám obavy, že můžu mít problémy. Jak správně postupovat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 6. 2010 13:45
Začínám po malém dovážet zboží s jiných zemí než EU, aůe nad 150 EUR ( v konkrétním případě China)
Jak se platí DPH v tomto případě. Jsem plátcem DPH.