Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 4. 2015 11:17
Dobrý den,
podal jsem přiznání k DPH a později zjistil, že jsem se spletl a poslal dodatečné. Dělal jsem to poprvé a netušil jak se vyplňuje, takže jsem ho vyplnil stejně jako to řádné a jen jsem přepsal hodnoty na "správné". Teď mi došlo do datovky, že jim dlužím na DPH a když jsem tam volal, tak jsem se dozvěděl, že jsem to měl vyplnit jinak. Ale paní byla velmi neochotná a nechtěla mi poradit.
Chápu dobře, že při dodatečném vyplním jen kolonky, které se mění? Respektive, pokud jsem v řádku 1 měl 204000,- a správně tam mělo být 194000,-, tak do toho řádku napíšu 10000,- nebo -100000,-?
Změnily se mi řádky 1, 62, 64. Mám do nich napsat správnou hodnotu, nebo rozdíl mezi řádným a správným? Pokud rozdíl, s jakým znaménkem?
Výsledkem je, že mám zaplatit o cca 3000,-Kč méně. Na řádku 66 bude tedy 3000,-Kč, nebo -3000,-Kč?
děkuji za pomoc a přeji hezký víkend, snad slunečný. Děkuji, Petr