Re: Prosím o kontrolu DP
Ještě se zeptám, přítel je na rodičovské dovolené a má příjem z podnikání 55020, vede daňovou evidence, může on uplatnit bonusy?
Re: Prosím o kontrolu DP
Spočítala jsem to a je to tak bonus musíte vrátit 5598 + daň 4860,-
celkem 10458,- Kč.
Slevu na dani na děti nemůžete uplatnit, protože Váš příjem z podnikání snížený o 60% paušál je vyšší než příjem z nezávislé činnosti. Pokud by jste chtěla použít slevu na děti musíte vést DE a ne výdaje paušálem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 4. 2015 1:18
Dobrý den, moc prosím o kontrolu DP
účetní mi to spočítala a dala na FU a já jsem si při podpisu nevšimla, že mi tam nevychází žádný bonus, proto prosím o kontrolu. Domnívala jsem se, že mi vznikl nárok na bonus.
úhrn příjmů ze závislé činnosti 55332 Kč, povin.pojistné 18816, vyplacené bonusy 5598 Kč, tři děti (3x12 měsíců), umístění dítěte 2640 Kč, příjem z podnikání 353734 kč, náklady paušálem 60% - 212240. Moc prosím o kontrolu. Účetní mi spočetla, že vyplacený bonus musím vrátit a žádný nedostanu a mě se to nezdá. Velmi děkuji