Re: Návštěva lékaře-propustka
Při vaší pracovní době možná zam-tel vytáhne odstavec o vyšetření mimo PD a nebude chtít zaplatit.
Re: Návštěva lékaře-propustka
Ale i tak nemusí zaplatit celé 4 hodiny. Dobu cesty tam, vyšetření, cesta zpět. To v místě bydliště nebo pracoviště nemusí tak dlouho trvat. Ale otázka je, jaké jsou vztahy na pracovišti. Pokud je to jednou za čas, rozumný zaměstnavatel nedělá problém a nezkoumá, pokud je to na denním pořádku, tak zjišťuje a pak neplatí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2015 23:02
Dobrý den,
chtěla bych poradit. Pracuji na HPP na 4 hod. Od 7-11 hod. Mám dvě děti. Oba měli angínu. Byla jsem s nima na pohotoovsti. Nyní bych potřebovala poradit. Celý týden je hlídala babička, ale na kontrolu s nimi musím sama. Pokud si nechám potvrdit lístek u doktorky bude mi omluvena celá moje 4 hodinová pracovní doba??? Protože hlídíná už mít nebudu a ráno tam s nimi půjdu a po té bychuž se do práce také nevracela...
Nebo jak se to v takovém případě řeší? Mám si nechat vypsat OČR na tento den?
Nemám s tím zkušenost. Většinou jsem si děti ohlídala a měla OČR .
A jak by to třeba bylo s návštěvou lékaře nebo pokud by nemocný jen jeden z nich?
Děkuji za rady od zkušených
LM