Re: Zaměstnanec a přiznání k DPFO 2013 n
Dobrý den, připojím se k dotazu, mám taky jednu paní, která mě prosila o RZD za rok 2013. V jejím případě ji ale v zaměstnání RZD udělali, ale ona se až teď dověděla, že si může uplatnit úroky z úvěru. Jak tedy postupovat, musí podat dodatečné nebo řádné? A přikládá k přiznání i smlouvu o úvěru a výpis z katastru?? Děkuji moc
Re: Zaměstnanec a přiznání k DPFO 2013 n
Paní si požádá o "Potvrzení o zdanitelných příjmech za r.2013", tam bude mít uvedeno s jakým výsledkem bylo provedeno. Podá si řádné DPFO za r.2013, bude postupovat podle pokynů, uvede si odpočet úroků. Kopii smlouvy bych osobně přiložila, asi by ji po ní stejně chtěli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2015 9:14
Dobrý den, prosím nevíte, zda si zaměstnanec, kterému v zaměstnání nebylo provedeno RZD za r. 2013 a 2014 může nyní podat bez postihu FÚ daňové přiznání k DPFO za r. 2013 a 2014? Jsem toho názoru, že pokud nebylo v zaměstnání provedeno RZD, zaměstnanec neměl povinnost podávat DP, ale rozhodl se pro podání DP až teď, protože zjistil, že si mohl uplatnit úroky z úvěru a příspěvky na ŽP, tak měl podat řádné DP v termínu a tím pádem by nyní podával opožděně a hrozil by mu za to postih FÚ. Je to tak? Děkuji za názory.