DPH nadměrný odpočet

• (neregistrovaný)

8. 4. 2015 11:03

Dobrý den, mohu si pro účely DPH přijatou fakturu rozdělit na dvě ? Mám fakturu na 300 000 Kč, ale pokud bych ji dala do účta celou, tak mám nadměrný odpočet, což se mi nechce. Ale přesunout ji celou na další čtvrtletí není pro mne řešení. Leta už DPH platim než dostávám. Děkuji Diana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 4. 2015 11:16

LU (neregistrovaný)

Re: DPH nadměrný odpočet
      Nadměrného odpočtu se nebojte. FÚ Vás jen vyzve a vy doložíte fakturu, hlavně ať má faktura náležitosti daňového dokladu. Rozdělovat fakturu na dvakrát mi přijde nelogické a hlavně zbytečné.

• 8. 4. 2015 11:29

Daniela K. (neregistrovaný)

DD se účtuje a pro evidenci DPH eviduje celý. Nelze si uplatnit 1/2 zdanitelného plnění jedno zd. období a druhou až následující, protože zdanitelné plnění je jedno.
      Abyste předešli výzvě FÚ a tím oddálení vrácení NO, tak při podání Přiznání k DPH s NO můžete přiložit jako Přílohu kopii DD na 300tis. Kč, aby FÚ věděl čeho se týká a neměl k vykázanému NO pochybnosti, příp. vás nevyzval k místnímu šetření.

• 8. 4. 2015 15:36

dialed (neregistrovaný)

Děkuji. A lze si přesunout fakturu do dalšího čtvrtletí ? To by problém být neměl, že ?

• 8. 4. 2015 15:52

Daniela K. (neregistrovaný)

Nárok na uplatnění DPH je 3 roky od prvního dne měsíce následujícího po zd. období, ve kterém nárok na odpočet DPH vznikl.
      V uplatnění DPH až následující Q problém není.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).