Bonus - vedlejší činnost+md

• (neregistrovaný)

9. 4. 2015 6:31

Dobré ráno,
    obracím se na vás s dotazem, jelikož jsem v diskuzích nic čerstvého data na toto téma nenašla.
    Může si matka uplatnit daňový bonus na svého syna (narozený květen 2014), když byla 1-4 na úp, 5-12 na MD+8-12 podnikala na vedlejší činnost v pohostinství. Příjmy měla 140tis, výdaje uplatňuje dle skutečnosti. Děkuji všem za pomoc!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 4. 2015 7:35

katka2 (neregistrovaný)

Re: bonus - vedlejší činnost+md
      Příjmy má víc jak 51t, výdaje skutečné, takže může. za 8 měsíců

• 9. 4. 2015 8:05

šárka1991 (neregistrovaný)

tak jsem si to myslela správně, jen jsem si nebyla jistá tou vedlejší činností. Dočetla jsem se, že:...Zaměstnanci, kteří si samostatnou výdělečnou činností jen přivydělávají a základ daně ze zaměstnání mají vyšší než polovinu daňového základu, mohou uplatnit výdaje paušálem a mají při splnění zákonných podmínek nárok na daňové zvýhodnění na děti...
      zmátlo mě to, že ona vlastně žádný příjem ze zaměstnání nemá, jen rodičák...Mohla byste mi prosím toto osvětlit? nebo to je zas nějaká klička, co pasuje jen na někoho? protože já už se tady v těch českých super skvělej zákonech nějak přestávám orientovat... takže v přiznání bude všude 0, jen příjmy z podnikání

• 9. 4. 2015 8:11

Maxx (neregistrovaný)

Ve Vaše úryvku se píše o výdajích % z příjmu z podnikání. Je to dobře. Váš případ uplatňuje skutečné výdaje.

Pokud by paní uplatňovala výdaje % z příjmů - nárok na slevu za dítě by neměla, protože nemá vyšší základ daně ze zaměstnání.

• 9. 4. 2015 8:13

katka2 (neregistrovaný)

No to musíte číst přímo ty zákony, a ne co o tom nějakej šmoula novinářskej napíše.
      V DP pouze § 7, psát nuly do zbytku je zbytečné.

• 9. 4. 2015 9:04

šárka1991 (neregistrovaný)

Když já přečtu zákon, ten než dočtu do konce tak nevím začátek a pak si to přečtu ve ,,šmoulým,, jazyce a už tomu víc porozumím.. Jinak děkuji všem za reakce, moc jste mi poradili. ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).