Re: Auto na úvěr Essox
DPH uplatníte na základě daňového dokladu od prodejce.
Částečně uhradíte tuto fakturu. Zbytek převedete na úvěr. Splátky úvěru buou rozdělené na splátku jistiny a na úroky (popř. pojištění)
Tak jestli tomu dobře rozumím, tak DPH si odpočítám na základě daňového dokladu od prodejce v plné výši. ESSOX doplatil za auto 470 400,- , dle úvěrové smlouvy my zaplatíme ESSOXU 630 000,- (60*10500). Rozdíl mezi těmito částkami je 159 600,- a to je úrok, který zaplatím. S DPH už to nemá dále nic společného, je to tak.
Děkuji za pomoc.
Já jsem z toho úplně blbá. Ve smlouvě je uvedeno, že vlastníkem je ESSOX, tak teď když na to koukám, tak vůbec nevím, jak mám účtovat fakturu od prodejce. Normálně bych účtovala na pořízení majetku včetně nákladu souvisejících. Teď si myslím, že tak asi ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 4. 2015 8:42
Dobrý den,
prosím ve firmě jsme koupili automobil. 117 600 bylo placeno v hotovosti, zbytek úvěrem ESSOX. Od prodávající firmy jsem obdržela fakturu , kde je vyčíslen základ daně a DPH z celkové částky za auto. Od Essoxu mám rozpis měsíčních splátek , je uvedena jenom výše měsíční splátky 10 500,- . Prosím může mi někdo poradit, jak a kdy odečíst DPH a jak se v tom vůbec zorientovat. Moc děkuji za každou radu.