Re: záznamní povinnost pohoda-zaslání na
Mě spíš zajímá opora v zákona, že se má zasílat záznamní povinnost pro nové plátce.... Kontrolní hlášení je naplánováno až od příštího roku...
Kate, ať Vás ani nenapadne něco takové posílat.
Nic takové v zákoně není. Pokud chce finanční úřad, abyste posílali cokoliv navíc, musí Vám tu uložit rozhodnutím a v mezích zákona.
Řekněte, že to chcete písemně.
Nemůžete věřit všemu, co Vám "beruška" z finančního úřadu nakuká.
To by si to tedy pěkně usnadňovali.
děkuji za info, tak co mám teď dělat? paní mluvila nejdřív s majitelem a ten jí řekl že jí to posílat budem, a pak jí odkázal na mě.prý stačí posílat "větší" částky, z kterých je přiznání sestaveno.
jde o s.r.o., která od 1.1. v podstatě "převzala" veškorou činnost od FO, takže hned od začátku má velký obrat, platí velké dph, tak jestli proto...
tak chce to přesně takto: chtějí doložit záznamní povinnost k DPH s.r.o. za 2/2015(nějaký soupis faktur a podkladů, ze kterých se DPH vypočítávalo-říkala, že stačí velké částky) a následně takto každý měsíc, minimálně půl roku-je to prý u nových plátců DPH standardní postup kontroly.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 4. 2015 12:31
dobrý den, prosím o radu, volala mi paní z fú, že by chtěla každý měsíc zasílat záznamní povinnost k dph, jsme reg. k dph od ledna, chce to od února minimálně po dobu půl roku, že prý je to povinnost pro nové plátce dph. účtujeme v pohodě, poradíte kterou sestavu posílat? děkuji