Ocenění nového bytu

• (neregistrovaný)

10. 4. 2015 21:59

Ráda bych se zeptala někoho, kdo se vyzná. Chci koupit byt v Jesenici u Prahy (cca 5 km za hranicí Prahy) a kupní cena byla developerem stanovena na 1655000 Kč avšak odhadce cenu nového bytu odhadl na 1600000 a pochopitelně po mě chtějí, abych zbylo část uhradila. Má otázka zní: Je to vůbec možné při koupi bytu v novostavbě vč garážového stání a pozemkem pod objektem? Jedná se o stavbu, která bude ukončena na konci roku 2015, lokalita je velice výhodná, jelikož cca za 5 let konečná metra D bude cca 2km od této lokality. Byt má rozlohu 42m2 - 2KK, vybaven bude pouze koupelnou, podlahovými krytinami a ostatními základními věcmi. Nejde mi tedy do hladvy, jak je možné, že odhadce má odhad na tento byt tak nízký? V čem může spočívat rozdíl oproti ceně nabízené developerem, aby se rozdíl rovnal částce 55 000 Kč? Přijde mi to jako úmyslný tah odhadce jež je zpřáhnutý s KB a zároveň zřizovatel hypotéky ví, že si nemůžu hypotéku nasmlouvat jinde, jinak bych zaplatila penále (5 000 Kč) ale co víc, přestali by mi držet rezervaci bytu, jelikož bych hypotéku nesjednávala přes jejich smluvního partnera! Tak Vám nevim, zdá se mi to jako (odposťte ten výraz)´´vyjebávání ´´ s lidmi!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).