Nepodáno přes DS

• (neregistrovaný)

12. 4. 2015 10:18

Dobrý den, osvč má zřízenou DS, ale s FU zatím s ní nikdy nekomunikoval. DPFO se podalo papírově. Máme radši ještě poslat přes DS (daň.povinnost není) nebo dělat mrtvého brouka? Zjišťuje si FU,kdo má DS a kdo ne? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 4. 2015 10:36

.. (neregistrovaný)

Re: Nepodáno přes DS
      Nyní je již dle mého názoru nadbytečné podávat opětovně DPFO přes datovou schránku. Finanční správa Vaše daňové přiznání již obdržela, zaregistrovala, a nyní "jen" na Vás dopadne pokuta dle DŘ § 247a odstavec 2)

"Daňovému subjektu vzniká povinnost uhradit pokutu ve výši 2000 Kč, pokud učinil podání podle § 72 odst. 1 jinak než elektronicky, ačkoli byl povinen jej učinit elektronicky."

• 12. 4. 2015 10:40

AlcaZ (neregistrovaný)

tohle já vím,že mi hrozí pokuta.Ale jen nevím,zda to fu zjišťuje u FO,kdo má a kdo ne DS.Jen taková úvaha (útěcha)

• 12. 4. 2015 12:15

.. (neregistrovaný)

http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/fs-organy-financni-spravy/Seznam_udaju.pdf

Mezi údaji je i Identifikátor datové schránky - což dle mého názoru znamená, že ADIS je propojený se systémem datových schránek a že se do ADISu při aktualizacích načítá, kdo je uživatelem DS. A následně kontrolní systém ADISu vyhodnotí, zda bylo DP podáno elektronicky či papírově.

• 12. 4. 2015 13:11

AlcaZ (neregistrovaný)

hm,díky.Tak asi máte pravdu.Zkusím ještě zítra na fu dojít a zkusit to domluvit se svojí správcovou daně...za to nic nedám. Jinak mám smůlu a 2 tis.poputují státu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).