Re: Nemoc a žádný výdělek
Vím,že jsem Vám odpovídala již dříve. Asi se Vám moje odpovědˇ nelíbila , tak nevím, jestli mám psát znova :-) . Pracovní poměr vznikl. Nebznikl však pojistný poměr. Z toho tedy vyplývá, že paní na sociálce nemá pravdu, přestože by to vědět měla. Nemůžete ji tedy přihlašovat natož odhlašovat, pokud nezačal vůbec pracovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 4. 2015 7:14
Dobrý den, pořád si nějak nejsem jistá s případem, který teď řeším a odpověď na tomto foru se asi někde potratila. Mohli byste mi, prosím, zkusit poradit?
Zaměstnanec nenastoupil na první směnu z důvodu neomluvené absence a hned druhý den onemocněl. Náhrada a nemocenská mu nebude vyplacena, ale nevím, jestli přihlásit na sociálku. Hned po ukončení nemoci jsme s ním ukončili PP ve zkušební době. Tak jestli ho mám přihlásit a odhlásit nebo ne..Paní na sociálce řekla, že ano, protože PP vznikl, ale já si tím nejsem jistá :(
děkuji moc za Vaše rady