Re: zkrácený pracovní poměr na 30 hod tý
Vy jste žádala o zkrácení úvazku z nějakého důvodu nebo Vám bylo nabídnut firmou?
Ať bude placeno lkolení jako mzda nebo jako náhrada mzdy , nemůže být zaplacená náhrada delší než ušlá mzda.Tedy nejde o nevýhodu ani výhodu.
Doba na odpočinek (oběd) je půl hodiny, nezapočítává se do prac.doby, tedy není placena nikde. Nesmí být zaměstnavatelem nařízena na začátek či na konec směny.Ohledně vyslání na PC záleží co si sjednáte v pracovní smlouvě.
Nároky máte jako každý jiný zaměstnanec. Musela byste být víc konkrétní o jaké nároky Vám jde, jinak prolistovat ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 4. 2015 9:08
prosím mám dotaz při zkráceném pracovním poměru - jaké jsou výhody a nevýhody? A dále mě o to když mě fa. pošle mimo pracovní dobu na školení mám nárok na zaplacenou tu dobu co jsem na školení? Jak se to počítá v případě obědu? Popř. radu kde bych toto našla - školení je v zákoníku práce ale to ostatní výhody a nevýhody a na co mám nárok?
Předem moc děkuji za jakoukoliv informaci. Děkuji.