Vrácení DPH z auta

• (neregistrovaný)

14. 4. 2015 7:14

Dobrý den, pořád mě není jasné vrácení DPH z auta v majetku. FO podnikající plátce DPH si v roce 2010 koupila auto a vložila do podnikání. Uplatnila si z něj DPH. Odpisy byly 2010,2011,2012,2013 a 2014 a auto je zcela odepsané. K 31.12.2014 přerušil živnost na delší dobu a v roce 2015 se odhlásil z plátcovství DPH. Musí teď podat DPH a přiznat to auto, ale nevím jaké DPH se má odvést. Někdo mě poradil, že nic, že je auto odepsané, druhý mě poradíl, že 1/5 a třetí mě poradil, že z ceny obvyklé. Jsem už z těch našich výkladů zoufalá. Nechci to mít špatně a už nevím co je teda správně. Moc prosím, jestli někdo víte jak to teda má být. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 4. 2015 15:34

vladík (neregistrovaný)

Re: Vrácení DPH z auta
      ZDPH §13/4a)- použití majetku pro účely nesouvisející s ekonom.činností plátce=trvalé vyžazení majetku do osobního užívání je dodáním zboží, základem daně je cena obvyklá)§36/6)- toto pokud vyřadíte majetek před zrušením registrace, pokud ho máte ke dni zrušení registrace v majetku, krátíte uplatněný odpočet dle §79a)a §78d) - 5 let od jeho pořízení

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).