Re: Výpočet daně a daňové zvýhodnění
Měl příjem 51.000,- za ty 3 měsíce?
Nepožádal o RZD do 16.2., takže vy jako zaměstnavatel vystavte potvrzení o zdanitelných příjmech a on si podá DP. Pokud to bude mít smysl. Kdyby se začal zajímat včas, tak by samozřejmě zaměstnavatel RZD udělat mohl. Mohl uplatňovat děti i měsíčně.
Příjem od 1.10.2014 do 31.12.2014 měl 33.763,-
Děkuji, takže já mu za rok 2014 mohu akorát udělat zúčtování daně v březnových výplatách a pouze vrátit zaplacenou daň 600,-, co za ty 3 měsíce zaplatil. Slevu na poplatníka má v plné výši za rok 24840,-, když doložil, že byl od 1.1.2014 veden na ÚP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 4. 2015 8:24
Dobrý den,
prosím o radu, zaměstnanec je u nás zaměstnán od 1.10.2014, od 1.1.2014 do 30.9.2014 byl na ÚP. Po únorových výplatách přišel, že nemá vyúčtování daně. Dnes budu zpracovávat výplaty za březen, takže eventuálně bych mu zúčtování daně mohla udělat. Ale mám dotaz ohledně dětí, nahlásil mi až nyní, že zapomněl, že by měl uplatňovat slevu na děti. Na daní z příjmu zaplatil 600,- za rok 2014, což bych mu při zúčtování vrátila, ale nechápu daňový bonus, mohu mu ho já (zaměstnavatel) vyúčtovat ve mzdě, nebo si on sám měl podat daňové přiznání.