Pohoda-začátečník ostatní závazky

• (neregistrovaný)

15. 4. 2015 10:41

Dobrý den,

moc prosím o radu, stáhla jsem si POHODU-daňová evidence, jak to vše dělat, dělala jsem v excelu, mohli byste mi poradit základní zásady, jsme plátci, na co si dát pozor.
    Hlavně,když něco platíme z účtu PHM, v obchodě režii, dostanu účtenku,kde toto zařazujete. (do ostatních závazků, aby to bylo přehlednější pro zpracování DPH)

Jedna známá z BÚ placené kartou režie dává při zaúčtování do nedaňových výdajů a pak ten doklad zaúčtuje přes pokladnu.(někdy doklad není a najdou později)

Faktury přijaté, zaplacené hotově musím dát do přijatých faktur?(lze to nechat v pokladně)

Faktury přijaté -
    Ostatní závazky-

Interní doklady mohu použít k zaúčtování dokladu, u kterého jsem si neuplatnila DPH v lonňském roce nebo to lze udělat i jiným způsobem?

Řeším leasing v eurech, tady mám předpis v eurech a chodí mi daňový doklad s vyčísleným dph. Ten zařadím do přijatých faktur, ale co ten předpis splátek, jsou v eurech, to mám dát do ostatních závazků.

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 4. 2015 12:14

IP (neregistrovaný)

Re: pohoda-začátečník ostatní závazky
      Dobrý den,
      já věci placené z účtu vedu přes pokladnu. Příjem, částku na účtu a výdej podle dokladu až ho mám. Zde si vyčíslím DPH.
      Faktury pod 10 tis jsou na Vás. Pokud je platíte hotově, můžete je nechat v pokladně, ale zase nebudete mít přehled. Já pokud mám fakturu, tak si je dělám přes agendu faktur a následně uhradím v pokladně. Abych v případě většího množství mohla dohledat, zda je placena apod.
      Doklad, který jsem neuplatnila v minulém roce, bych normálně zavedla až letos. Vzhledem k tomu, že DPH můžete do tří let zpětně a daň z příjmů podle toku peněz.
      S leasingy Vám ale neporadím, ty nedělám.

• 15. 4. 2015 12:16

Lenka28 (neregistrovaný)

Re: pohoda-začátečník ostatní závazky
      http://www.stormware.cz/Podpora/FAQ/pohoda/117/Jakym-zpusobem-mam-zadat-nakupy-uhrazene-platebni-kartou/?id=629

http://www.stormware.cz/Podpora/FAQ/pohoda/250/Mam-leasing-v-cizi-mene-Jak-jej-mohu-zadat-v-programu-POHODA/?id=2155

Faktury přijaté, zaplacené hotově můžete dát rovnou do pokladny.

Interní doklady mohu použít k zaúčtování dokladu, u kterého jsem si neuplatnila DPH v loňském roce - ANO.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).