Re: Daňové přiznání a RZD
>>Dobrý den, mám takový zvláštní dotaz. Zaměstnanec si
>>požádal o RZD za rok 2014 a poté si to rozmyslel a
>>chtěl si podat na FÚ sám. Vystavila jsem mu tedy
>>potvrzení
>>o ZP. Po týdnu mi volal, že si to opět rozmyslel a
>>platí, že máme provést RZD my jako zaměstnavatel (do
>>DP
>>vyplnil, že žádá). Potvrzení o ZP vrátil kolegyni
>>zpět
>>a ta ho skartovala. Nyní mi volal, že má na výplatním
>>lístku vratku daně, ale on si nakonec přece jenom
>>podal sám a nenahlásil nám to. Kolegyně si bohužel
>>nevšimla, že jí vrátil kopii potvrzení a nikoliv
>>originál.
>>Nyní má tedy dvojí vratku daně. Mohu opravit příští
>>měsíc ve mzdách nebo je nutné podat dodatečné daňové
>>přiznání? Moc děkuji za radu
>Pokud jste mu vydali potvrzení o zd.příjmech, musíte
>opravit RZD. Příště nereagujte na podobný telefonát,
>ale musí vrátit originál potvrzení o zdanitelných příjmech a v prohlášení
>opravit, že o RZD nežádá.
Tady je důležité, jestli Vás písemně požádal o provedení RZD, tz, podepsal prohlášení poplatníka strana 3 a 4?
Ano DP str. 3 a 4 podepsal, ale potvrzení vrátil jen kopii. Byla jsem nemocná a kolegyňka se v tom příliš nevyzná. Navíc ho hned skartovala, aby se nedostal do nepovolaných rukou (máme tu dosti zvědavé zaměstnance). Raději bych také opravila v RZD, bude to pro mě jednoduší. Jen jsem se chtěla ujistit, že mohu. Děkuji moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 4. 2015 8:48
Dobrý den, mám takový zvláštní dotaz. Zaměstnanec si požádal o RZD za rok 2014 a poté si to rozmyslel a chtěl si podat na FÚ sám. Vystavila jsem mu tedy potvrzení o ZP. Po týdnu mi volal, že si to opět rozmyslel a platí, že máme provést RZD my jako zaměstnavatel (do DP vyplnil, že žádá). Potvrzení o ZP vrátil kolegyni zpět a ta ho skartovala. Nyní mi volal, že má na výplatním lístku vratku daně, ale on si nakonec přece jenom podal sám a nenahlásil nám to. Kolegyně si bohužel nevšimla, že jí vrátil kopii potvrzení a nikoliv originál. Nyní má tedy dvojí vratku daně. Mohu opravit příští měsíc ve mzdách nebo je nutné podat dodatečné daňové přiznání? Moc děkuji za radu