Re: PDP železo
od včerejška mám stejnou zkušenost - 1 dodávka rozepsána do 2 dokladů, stejné DUZP, navíc na dodacím listu původně celé množství přeškrtnuto a sníženo na půl dodávky a vystaven další dodací list se stejným datem
daňový poradce mi potvrdil obcházení zákona a že můžeme mít problém s nárokem na odpočet DPH
zatím zkoušíme jednat o opravě
Re: PDP železo
naši zásobovači mi dali přehled firem, které takový materiál dodávají (já to někdy z těch faktur ani nepoznám, když tam napíšou nějaké číslo bez popisu), ale je to dost náročné
dnes jsme dostali opravenou fakturu bez DPH
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 4. 2015 8:55
Navzdory Informaci GFŘ, že se vystavené faktury za železo sčítají do limitu 100.000,- za den uskutečnění bez ohledu na množství uzavřených kupních smluv (zakázek), velkododavatel odmítá vystavit v přenosu faktury do limitu (např. za 30 tis.), byť jiná faktura z téhož dne je na 150.000,- Jsou přesvědčeni, že limit platí pro zakázku (kupní smlouvu) v jednom dni. A pokud fakturují na jinou kupní smlouvu, začínají od nuly. Informace GFŘ přesně na tuto situaci upozorňuje, já bych mohla mít problém s nárokem na odpočet. Faktury s DPH vrátím k přepracování. Má někdo podobnou zkušenost? Děkuji a přeji pěkný den.