Re: konec roku v účetním programu Pohoda
Právě, že nemáme. Jen jsem si tak říkala, že by to mohlo jít určitě někde nastavit a já bych se s tím nemusela lopotit. Každopádně děkuji. Já tisknu jen konečnou rozvahu a výkaz a ostatní zpracovává daňový poradce. Myslím, že v případě, že bych chtěla tisknout přiznání přímo já z Pohody, musela bych mít dokoupený nějaký program. Je to tak?
Dobrý den, Pohoda po závěrce vypočítá 431, ale program neví, jak bude HV rozdělen podle schválení valné hromady nebo rozhodnutí společníků, takže to si musí každý zaúčtovat dle svého
a) samozřejmě, že se HV převede na účet 431
b) v okamžiku, kdy oddělíte data roku 2014 a roku 2015 od sebe
c) nikde nic nastavovat nemusíte
Musíte udělat účetní závěrku, pak datovou uzávěrku.
Datová uzávěrka je nevratná operace, sama odděluji data až po schválení účetnictví a účetní závěrky Valnou hromadou. Do té doby účtuji v přechodném období.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2015 7:18
Dobrý den, můžete mi někdo prosím poradit, jestli uvažuji správně? Na konci roku zaúčtuji vypočtenou daň na účet 591(593)/341. A na začátku nového roku nastavím počáteční stav 431 (tj. výsledek hospodaření - daňová povinnost) Poté převedu 431 na nějaký účet (v mém případě 491). Je to tak správně? Pohoda mi sama nepřevede PS účtu 431. Není někde něco špatně nastaveného nebo je to tak správně? Předem děkuji