Re: Odměna statutára - SVJ
Emily,
obecná připomínka: Pokud někdo něco tvrdí, tak se ho zeptám kde přesně v předpisu se to uvádí, když to tvrdí. :-))
Dotyčný vlastník si to asi spletl se smlouvou o výkonu funkce podle ZOK, ale ani ta nakonec nemusí být.
Důležité je, že je shromážděním schválena výše odměn podle § 1208/c NOZ. Nevím o tom, že by NOZ předepisoval uzavření smlouvy na výkon funkce člena výboru.
Hezký den!
Re: Odměna statutára - SVJ
Díky moc za odpověď:-) Byla to taková paní "stěžovatelka", když už po mě hází pátým paragrafem, tak už nemám ani sílu se s ní dohadovat:-) ale každopádně mě "nalomila", tak jsem si to potřebovala ověřit:-) Taky hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2015 12:28
Dobrý den, jedná se mi o odměnu členů výboru Společenství vlastníků jednotek. Dosud se s nimi žádná smlouva neuzavírala, odměnu si odsouhlasili na Shromáždění vlastníků a vlastní "pracovní poměr" vlastně vzniknul zápisem v obchodním rejstříku. Nyní nás napadl jeden vlastník, že podle NOZ musí mít s SVJ smlouvu. Přijde mi to trošku hloupost, protože ji podepíší sami sobě. Hledala jsem, ale v NOZ jsem nic takového nenašla. Děkuji za odpověď.