Odměna statutára - SVJ

• (neregistrovaný)

17. 4. 2015 12:28

Dobrý den, jedná se mi o odměnu členů výboru Společenství vlastníků jednotek. Dosud se s nimi žádná smlouva neuzavírala, odměnu si odsouhlasili na Shromáždění vlastníků a vlastní "pracovní poměr" vlastně vzniknul zápisem v obchodním rejstříku. Nyní nás napadl jeden vlastník, že podle NOZ musí mít s SVJ smlouvu. Přijde mi to trošku hloupost, protože ji podepíší sami sobě. Hledala jsem, ale v NOZ jsem nic takového nenašla. Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 4. 2015 12:58

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Odměna statutára - SVJ
      Ani nenajdete. pracovní poměr , i když píšete v uvozovkách vzniká podle Zákoníku práce.

• 17. 4. 2015 16:48

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Emily,

obecná připomínka: Pokud někdo něco tvrdí, tak se ho zeptám kde přesně v předpisu se to uvádí, když to tvrdí. :-))

Dotyčný vlastník si to asi spletl se smlouvou o výkonu funkce podle ZOK, ale ani ta nakonec nemusí být.

Důležité je, že je shromážděním schválena výše odměn podle § 1208/c NOZ. Nevím o tom, že by NOZ předepisoval uzavření smlouvy na výkon funkce člena výboru.

Hezký den!

• 17. 4. 2015 19:19

emily.obecna (neregistrovaný)

Díky moc za odpověď:-) Byla to taková paní "stěžovatelka", když už po mě hází pátým paragrafem, tak už nemám ani sílu se s ní dohadovat:-) ale každopádně mě "nalomila", tak jsem si to potřebovala ověřit:-) Taky hezký den.

• 17. 4. 2015 21:03

VH

No když sama píšete o pracovním poměru, byť v uvozovkách, je vidět, že o tom nic nevíte.Snadná kořist pro stěžovatele.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).