Re: růžový papír
Pokud jste prohlášení nepodepsala, není možné, aby vám zaměstnavatel uplatňoval slevu na poplatníka. Jestli ale uplatňoval, tak nezákonně. Zvýhodnění na dítě i slevu na poplatníka si můžete uplatnit v daňovém přiznání. Na bonusy na děti ale bude nárok jenom v případě, že váš zdanitelný příjem bude v roce 2015 alespoň 55200.
Re: růžový papír
Ne nepodepsala jsem nic a přesto to uplatňuje.Když ho podepíšu znamená to,že mi muí proplácet i bous na dítě nebo růžový papír se na to nevztahuje,děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2015 19:08
Dobrý den.můžu se zeptat jestli mi může zaměstnavatel ve výplatě uplatňovat SLP 2070,-Kč ,když jsem nepodepsala růžový papír?Chtěla jsem po něm,že ho podepíšu,abych mohla uplatňovat měsíčně bonusy na dítě a řekl,že to neumí počítat,abych si to udělala až za celý rok v DP v r.2016 a z výplatní pásky jsem pak zjistila,že SLP uplatnil,ale bonus na dítě mi nedal,Je to v pořádku? můžu si nárokovat bonus na dítě až potom za celý rok,mám totiž ještě příjem z pronájmu a podávámsi za ten pronájem sama DP. Jsem u zaměstnavatele na poloviční úvazek a částečný inval.důchod.Děkuji