Re: Prodej zboží
Chcete-li mít nějaký zisk, měl byste cenu přiměřeně navýšit.
Příklad: nakoupíte zboží za 100 + 21 DPH = 121,- DPH 20,- nárokujete u státu a za 100,- jej přijmete na sklad. Při prodeji stanovíte cenu např. 120,- + opět 21%, tj. 25,20 Kč = 145,20 Kč. DPH 25,20 odvedete státu, 100,- vás stál nákup a 20,- Kč je Váš zisk.
U některých staveb a rekonstrukcí je možné použít na výstupu 15%, doporučuji nastudovat §48 a 49 Zákona o DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2015 19:14
Prosím o radu,mám mimo jiné otevřenou živnost na prodej zboží a jsem plátce DPH,ale nějak se v tom nevyzám.Když nakoupím zboží s 21% DPH ,které následně chci prodat musím na něm přirazit cenu,ale nevím jestli je povinnost tu cenu navýšit.A taky nevím jakou výši DPH použít,jedná se o elektroniku,sanitární věci a nábytek Budu to prodávát s 21% DPH tak jak jsem to nakoupil? děkuji za pomo.Rekonstruoval jsem dům známému včetně spotřebičů a koupelny a nějak nevím ,ať neudělám chybu.