Re: darovací smlouva
>dobrý den, moc prosím o radu, maminka mě a manželi
>daruje dům a moc si nevím rady jak napsat darovací
>smlouvu. Ten dům se už jednou daroval, takže nějaký vzor
>mám, ale bylo to v roce 2011. V roce 2011 měl výměru
>139m2 zastavěná plocha a nádvoří. Nyní dům s manželem
>opravujeme (byl přízemní, nyní máme přízemí + 1 patro)
>prosím o rady ohledně napsání darovací smlouvy:
>1, výlučným vlastníkem budovy čp..... nacházející se
>na pozemku parcelní číslo...... o výměře 139m2 +
>1.patro a pozemek parcelní číslo ..... o výměře 139m2, +
>1.patro vše k.u......
> Nevím jak mám napsat, že jsme jen zvýšili hřeben
>sedlové střechy o 0,5m, abychom mohli mít patro. Stavební
>úřad nám udělil souhlas s provedením ohlášení stavby.
>
Převádíte budovu čp... bez ohledu na to, kolik má pater, nebo jestli je o patro vyšší než vloni
>2. v původní darovací smlouvě máme parag. 628 a
>následujících občanského zákoníku (to byl starý Obč.Zák.),
>na stránkách www.zakonyprolidi.cz tento starý zákoník
>mi nejde vyhledat co tento parag. znamená a podle
>nového je pod tímto paragrafem úplně něco jiného. Prosím
>neví někdo, jaký je to teď paragraf?
Starý OZ ignorujte, pište podle nového
>3, před rokem 2013 jsme napsali návrh na vklad
>vlastnického práva do katastru nemovitostí, jak jsem se
>dočetla na internetu, nyní musí mít předepsaný formulář,
>který si vyzvednu na FU?
Na FU určitě nic nevyzvednete, stahněte si z KÚ
>4, ověřené podpisy - musíme zajít na poštu a tam
>podepsat darovací smlouvu nebo to může udělat přímo na
>katastrálním úřadě
Ověřte kdekoliv, kde se ověřuje - pošta, matrika, notář... (na KÚ určitě neověřují)
>děkuji moc za jakoukoliv radu a přeji pěkný zbytek
>neděle
Re: darovací smlouva
děkuji vám oběma, ten formulář, kde si ho mám stáhnout jsem nějak nepochopila, bude pro mě lepší zajít osobně na KÚ, takže na poště a tedy uvést pořád 139m2 jak to bylo původně. Já myslela, když jsme udělali patro, že budeme platit vyšší daň. Ještě dohledat ten paragraf a snad to bude, děkuji a přeji pěkný večer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2015 19:12
dobrý den, moc prosím o radu, maminka mě a manželi daruje dům a moc si nevím rady jak napsat darovací smlouvu. Ten dům se už jednou daroval, takže nějaký vzor mám, ale bylo to v roce 2011. V roce 2011 měl výměru 139m2 zastavěná plocha a nádvoří. Nyní dům s manželem opravujeme (byl přízemní, nyní máme přízemí + 1 patro)
prosím o rady ohledně napsání darovací smlouvy:
1, výlučným vlastníkem budovy čp..... nacházející se na pozemku parcelní číslo...... o výměře 139m2 + 1.patro a pozemek parcelní číslo ..... o výměře 139m2, + 1.patro vše k.u......
Nevím jak mám napsat, že jsme jen zvýšili hřeben sedlové střechy o 0,5m, abychom mohli mít patro. Stavební úřad nám udělil souhlas s provedením ohlášení stavby.
2. v původní darovací smlouvě máme parag. 628 a následujících občanského zákoníku (to byl starý Obč.Zák.), na stránkách www.zakonyprolidi.cz tento starý zákoník mi nejde vyhledat co tento parag. znamená a podle nového je pod tímto paragrafem úplně něco jiného. Prosím neví někdo, jaký je to teď paragraf?
3, před rokem 2013 jsme napsali návrh na vklad vlastnického práva do katastru nemovitostí, jak jsem se dočetla na internetu, nyní musí mít předepsaný formulář, který si vyzvednu na FU?
4, ověřené podpisy - musíme zajít na poštu a tam podepsat darovací smlouvu nebo to může udělat přímo na katastrálním úřadě
děkuji moc za jakoukoliv radu a přeji pěkný zbytek neděle