Re: výpověď pro nadbytečnost
To si to představujete jak Hurvínek válku. Žádná organizační změna neproběhla, takže žádnou výpověď pro nadbytečnost dávat nemůžete, není zákonný důvod. To, že zaměstnavatel místo obsadil někým jiným , je jeho problém. Invalidní důchod není sám o sobě důvodem ke skončení PP. Vy jste po ukončení nemoci povinni poslat k vašemu lékaři závodní péče a postupovat potom dle jeho lékařského posudku. Dohodu zaměstnanec není povinen podepsat vůbec.
já vím,že zaměstnanec není povinen podepsat dohodu...Ok,organizační změna nebyla, to je pravda. Takže záleží,co bude mít ve zdravotním posudku. Sice zaměstnavatel (osvč) žádného lékaře závodní péče nemá,ale ona nějakou zprávu mít bude a když nebude dle ní moct vykonávat práci - prodavačka,tak pak je zákonný důvod pro ukončení pp?
Přijde mi to trošku nespravedlivé vůči zaměstnavateli, protože paní v posledních 2 letech v práci moc nepobyla, šla z jedné nemocenské do druhé,tak je pochopitelné,že si našel za ní náhradu,se kterou je spokojený...
Každý zaměstnavatel je povinen mít ze zákona smluvního lékaře - jinak tučná pokuta
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2015 17:58
Dobrý den, potřebuji poradit. Zaměstnankyně byla přes rok nemocná, teď dostala částečný invalidní důchod a chce se vrátit na své místo. Zaměstnavatel ale už to místo obsadil a přijmout ji nechce.Jaké má vůči ní povinnosti - napíše ji výpověď z důvodu nadbytečnosti,poběží jí dvouměsíční lhůta a musí jí dát odstupné.
Nebo mohou sepsat dohodu o ukončení zaměstnání,ale odstupné jí musí dát určitě.Jen jsem se chtěla ujistit,zda když je část.inv.důchodce není jiné omezení. Díky