Re: Prosím mzdové o radu.
V dubnu bude mít náhradu od zaměstnavatele za 7 pracovních dnů. Za předpokladu, že průměr bude stejný (což nemusí být pravda), tak to vychází 30,19 x 8 x 7 = 1690.
Od 15. dne nemoci bude dostávat nemocenskou a ta se počítá z období duben 2014 až březen 2015.
Jestli máte k dispozici výplatní lístky za tu dobu, zkuste kalkulačku:
http://www.mpsv.cz/cs/13622
Pokud byl jeho příjem obdobný celou dobu, počítejte tak 5200,- Kč za měsíc.
Re: Prosím mzdové o radu.
Rozhodné období pro výpočet nemocenské je 12 měsíců zpět, takže u vás to bude asi komplikovanější, když je na 60 % od 10/2014... předtím byly výdělky asi vyšší, tady vám nikdo neřekne kolik může dostat nemocenské, pokud neznáme vyměřovací základ apod. Pokud má váš manžel dobré vztahy se svojí mzdovkou, tak ta mu může spočítat denní dávku nemocenské, jestli to potřebujete vědět např. pro půjčky apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 4. 2015 9:06
Manžel je od minulého týdne na neschopence. Bude dlouhodobě nemocný a já se děsím, kolik peněz bude dostávat.
Našla jsem výplatní pásky za 1-3/2015 a základní mzdu má vždy 8000,- použitý průměr 55,90.
Dovedl by mi někdo přibližně napsat, kolik bude nemocenská?
Moc děkuji Ivkaa