Re: Dovoz znamená dvojí DPH?
pro upřesnění nejde o ř. 10, ale ř. 7 nebo 8 podle sazby daně a ř. 43 nebo 44
Re: Dovoz znamená dvojí DPH?
Aha, takže při proclení DPH nejdřív fyzicky uhradím, v rámci přiznání k DPH požádám o odpočet (nikoli jen formálně, ale reálně) jako při nákupu zboží v ČR. Jen moc nerozumím proč se to takhle dělá, když už při proclení je jasné, že mi DPH jakožto plátci stejně bude hned zase obratem vráceno. Inu, proč jednoduše, když to jde složite :-)
Každopádně díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 4. 2015 13:05
Jsem plátce DPH a chystám se k prvnímu dovozu z Asie. Je mi jasné, že neplátci zaplatí DPH v rámci celního řízení a jsou tím hotovi. Ale co plátci? Na stránce http://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-praha-ruzyne/fyzicke-osoby/postovni-zasilky/prijeti/Stranky/mimo-eu.aspx se píše, že "Pokud je dovozce registrovaný plátce DPH v České republice, odvede daň v daňovém přiznání.".
To opravdu při NÁKUPU musím odvést DPH? A pokud ho pak PRODÁM koncovému zákazníkovi, musím odvést DPH znovu? Nechápu.