Re: roční zúčtování daně
Takže je to tak, že když nepodepsal, že zaměstnavatel není povinen za něj cokoliv podávat, ani hlavně to roční zúčtování?. Budeme mít kontrolu z Fú a požadují právě i roční zúčtování a my jej nemáme jelikož o něj zaměstnanec v prohlášení nežádal. proto jsem byla na vážkách, jak to vlastně je. Vždy jsme mu jen vystavili potvrzení o příjmech a zda si podal přiznání či cokoliv jiného, o to jsme se více nestarali
On po vás chtěl potvrzení o zdanitelných příjmech nebo jste mu ho vystavovali automaticky sami? Měl povinnost podávat daňové přiznání? Jestli ne, tak je při podepsaném prohlášení poplatníka jeho daňová povinnost splněná zálohou.
Hlavně že o nic nepřišel, co mu měli vrátit na základě DP mu dají a já jsem klidná, že jsme nic nezanedbali, když jsem viděla, že po nás požadují předložit RZD, které neděláme jelikož "nemusíme".A to na úřadě netušili, protože neviděli ještě prohlášení, proto si i toto mimo jiné asi vyžadují doložit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 4. 2015 13:32
prosím, chápu správně, že pokud zaměstnanec v prohlášení nepodepíše, že chce provádět roční zúčtování, že je poté pouze na něm samotném, zda si podá daňové přiznání sám?