Re: neschopenka a návštěva lékaře s dítě
Já si myslím, že se to nevztahuje na lékaře, které by navštívila sama se sebou.
S dítětem by , dle mne, muselo být vyjádření lékaře, že nebylo možno odložit a zajistit jinak. Nebo v době vycházek.
Osobně, pokud to nemůžete zajistit tak, že by s dítětem šel někdo jiný, tak bych se domluvila s lékařem, který vám neschopenku vystavil, přišla i k němu, aby měl o vás záznam, že jste tam v uvedenou dobu byla a věděl o tom, že jste šla s dítětem k jinému lékaři.
Re: neschopenka a návštěva lékaře s dítě
Já nerozumím formulaci "vycházky se na lékaře nevztahují", co je pod tím myšleno. O vycházkách si můžete dělat (teoreticky), co chcete, tedy i jít k lékaři. Jinak můžete jít k lékaři i mimo vycházky, ale pokud vám přijde kontrola, je potřeba pak doložit, že jste byla u lékaře. To by se ale podle mého vztahovalo na lékaře, ke kterému byste šla sama se sebou. Pokud jdete s dítětem, podle mého byste měla jít v době vycházek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2015 9:07
Dobrý den,
mám neschopenku a jsme objednaní k lékaři s dítětem. Musím jít jen v době vycházek nebo můžu i mimo ně. Sestra na chirurgii mi tvrdí, že vycházky se na lékaře nevztahují a pro případnou kontrolu, abych měla doložený nějaké potvrzení, že jsem tam byla. Lékaře máme objednaného dlouho, změna by vyžadovala další čekání...
děkuji za radu