Re: OSVČ-daň.přiznání-problém
Takže Vám poslali SMS a chtějí abyste prokázal něco, co prokázat nelze?
Na co čestné prohlášení, když jste správnost údajů v daňovém přiznání již podepsal?
http://www.danarionline.cz/archiv/dokument/doc-d12279v15193-dukazni-bremeno-a-negativni-teorie-dukazni-2-cast/
Neexistence se neprokazuje, osvobození od důkazního břemene
Toto pravidlo vyplývá z tzv. negativní teorie důkazní (v literatuře se také někdy uvádí pod názvem teorie negativní). Toto pravidlo lze popsat takto - z pravidla, že každý dokazuje jen svá vlastní tvrzení, existuje výjimka vycházející z faktu, že po nikom nelze spravedlivě žádat, aby prokázal reálnou neexistenci určité právní skutečnosti. Takový fakt totiž se stoprocentní jistotou prokázat nelze. Negativní skutečnosti tedy nemohou být dokazovány, a je tedy ten, kdo tvrdí negativní skutečnost, od důkazního břemene osvobozen.
Re: OSVČ-daň.přiznání-problém
Kolik měsíců činnosti jste do daňového přiznání uvedl?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2015 11:59
dobrý den, prosím vás poraďte.Jsem od minulého roku OSVČ ,paní účetní mi dělala daň.příznání za rok 2014 a včera mi telefonem přišla
z finančního úřadu zpráva, že mi chybí doložené období dva měsíce, vím co bylo nevydělával jsem, protože se mi stal hned na začátku výdělečné činnosti úraz .Na neschopence jsem nebyl, takže nemám čím doložit.Myslíte že by stačilo napsat čestné prohlášení ,že jsem v toto období neměl žádné příjmy?
děkuji za reakce
SBR