OSVČ-daň.přiznání-problém

• (neregistrovaný)

22. 4. 2015 11:59

dobrý den, prosím vás poraďte.Jsem od minulého roku OSVČ ,paní účetní mi dělala daň.příznání za rok 2014 a včera mi telefonem přišla
    z finančního úřadu zpráva, že mi chybí doložené období dva měsíce, vím co bylo nevydělával jsem, protože se mi stal hned na začátku výdělečné činnosti úraz .Na neschopence jsem nebyl, takže nemám čím doložit.Myslíte že by stačilo napsat čestné prohlášení ,že jsem v toto období neměl žádné příjmy?
    děkuji za reakce
    SBR

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 4. 2015 12:57

.. (neregistrovaný)

Re: OSVČ-daň.přiznání-problém
      Takže Vám poslali SMS a chtějí abyste prokázal něco, co prokázat nelze?

Na co čestné prohlášení, když jste správnost údajů v daňovém přiznání již podepsal?

http://www.danarionline.cz/archiv/dokument/doc-d12279v15193-dukazni-bremeno-a-negativni-teorie-dukazni-2-cast/

Neexistence se neprokazuje, osvobození od důkazního břemene

Toto pravidlo vyplývá z tzv. negativní teorie důkazní (v literatuře se také někdy uvádí pod názvem teorie negativní). Toto pravidlo lze popsat takto - z pravidla, že každý dokazuje jen svá vlastní tvrzení, existuje výjimka vycházející z faktu, že po nikom nelze spravedlivě žádat, aby prokázal reálnou neexistenci určité právní skutečnosti. Takový fakt totiž se stoprocentní jistotou prokázat nelze. Negativní skutečnosti tedy nemohou být dokazovány, a je tedy ten, kdo tvrdí negativní skutečnost, od důkazního břemene osvobozen.

• 22. 4. 2015 13:11

Lenka K. (neregistrovaný)

Re: OSVČ-daň.přiznání-problém
      Kolik měsíců činnosti jste do daňového přiznání uvedl?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).