Re: Kdy datum dph u trvale poskyt.služeb
Posoudila bych to jako opakované služby §21 odst.9. DUZP je posledním dnem zdaňovacího období. Jestliže jste kvartálním plátcem, musíte za 1Q fakturovat s DUZP nejpozději 31/3, jak píšete, za 2Q DUZP nejpozději 30/6 atd. Pokud účtujete za jednotlivé měsíce - např. za únor, pak se domnívám, že můžete fakturovat s DUZP např. 1.března, jak píšete, protože jste kvartální plátce. Kdybyste byl měsíční plátce, musel byste za únor fakturovat s DUZP 28/2.
Budu ráda, když se vyjádří i další účetní a daňaři. Prosím kolegy o potvrzení, doplnění či opravu výše uvedeného. Díky :-)
Re: Kdy datum dph u trvale poskyt.služeb
Já se domnívám, že když se fakturuje měsíčně, je DUZP poslední den toho fakturovaného měsíce, viz §21/4... protože den poskytnutí nastal dříve, než vystavení faktury
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2015 21:27
Prosím o radu. Jsem živnostník čtvrtletní plátce dph. Poskytuji úklidové služby různým firmám. Smlouvu na to nemám, jsou to ústní dohody, máme dohodnutý měsíční paušál. Jak mám správně uvádět datum uskutečnění? Nerozumím pojmu POSKYTNUTÍ služby v zákoně, když ty služby poskytuji trvale. Musím fakturovat měsíčně nebo mohu čtvrtletně? Mohu např. služby za únor fakturovat 1.3. a DUZP též 1.3.? Mohu fakturovat za celé první čtvrtletí třeba 2.dubna a DUZP uvést 31.3.? Budu vděčen za vysvětlení i za odkaz na paragraf.