Re: Krácený koeficient DPH - spěchá
Reagovala jsem na to, co jste napsala:
"úpravy/opravy těch pronajímaných prostor"
celková údržba - ano koef.
energii, vodu nájemcům nepřefakturováváte?
Dodatečné přiznání bylo za I. - III.Q 2014?
A není problém spíše v tom, že dodatečné se musí dělat za každé zdaňovací období , u vás Q, jednotlivě. Tzn. zvlášť za I.Q, zvlášť za II.Q a zvlášť za III.Q. Ne jedno dodatečné za tři Q dohromady.
Ale možná jste to jen tak napsala, ale podáno bylo dobře.
Já je podávala za každý Q zvlášť. Ale paní na FÚ mi nedokáže poradit. A že neví, proč jí to vyhazuje jako chybné. Mně jde o to, jestli jsem udělala správný postup, že i když v 1. a 2. Q nebylo na řádku 50 nic vykázáno, ale přesto jsem uváděla v kráceným nároku.
>>>>>>>Prostory jsme pronajímali již od začátku r.2014,
>>>>>>>takže
>>>>>>>plnění bych měla krátit již od 1.Q i když fakturace
>>>>>>>proběhla až na konci roku (fakturujeme pouze
>>>>>>>dlouhodobý
>>>>>>>pronájem). Na ve 4.Q jsem vypočítala vypořádací
>>>>>>>koeficient. Jenže nejdříve jsem si to neuvědomila, že
>>>>>>>bych
>>>>>>>měla uvádět krácené plnění, tak jsem nyní udělala
>>>>>>>dodatečné DP od 1.Q - 3. Q, kdy jsem plnění z plného
>>>>>>>nároku
>>>>>>>přesunula do kráceného nároku. Jenže uvádím krácený
>>>>>>>nárok a na řádku 50 mám O, protože fakturace proběhla
>>>>>>>až
>>>>>>>v prosinci. A volala mi paní z FÚ, že jí to tam
>>>>>>>nesedí. Tak nevím co s tím?
>>>>>>>Může mi někdo poradit?
....
>>>>>>
>Já je podávala za každý Q zvlášť. Ale paní na FÚ mi
>nedokáže poradit. A že neví, proč jí to vyhazuje jako
>chybné. Mně jde o to, jestli jsem udělala správný
>postup, že i když v 1. a 2. Q nebylo na řádku 50 nic
>vykázáno, ale přesto jsem uváděla v kráceným nároku.
To by problém být neměl, alespoň si myslím. Zkuste si zadat cvičně vaše již podané dodatečné přiznání např. za I.Q do EPO a podívejte se do Protokolu chyb, jestli vám to bude hlásit nějakou chybu. Já to zkoušela a žádnou chybu mi to nehlásí, ale nevím jak přesně jste měla v dod. př. co uvedené. Pokud vám EPO žádnou chybu nenahlásí, měla byste to mít dobře a paní z FÚ si musí svůj problém vyřešit, ne ho přehazovat na vás.
Tady Vám EPO nepomůže. ADIS porovnává všechny vyměřené DP za rok 2014 + bere v potaz i koeficient 2013 a toto EPO nezná. Takže i když EPO vezme vše bez chyb, pak v zadání do ADISu může být chyba. Ale v každém případě by měla říct paní z FÚ, v čem je chyba. Problém může být taky v tom, že dodatečné za 1 - 3 Q budou vyměřeny později než řádné za poslední Q. A řádné za 4.Q bylo bez chyby? To muselo být taky špatně, ne? Přece vypořádacím koeficeintem přepočíáváte celý rok, ta jste přepočítala 0 nebo už správné hodnoty? Pokud už správné hodnoty, tak o muselo hlásit chyby už v lednu. Nebo se mýlím?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 4. 2015 14:54
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit ohledně DPH a krátícího koeficientu. Provozujeme restauraci a k tomu pronajímáme sál a další menší nebytové prostory. Faktury za pronájem jsme vystavovali ve 4.Q2014. K tomu pronájmu se vztahuje nárok za energii, vodu popř. úpravy/opravy těch pronajímaných prostor, takže tato plnění bych měla krátit, jenže koeficient vycházel 100 %. Prostory jsme pronajímali již od začátku r.2014, takže plnění bych měla krátit již od 1.Q i když fakturace proběhla až na konci roku (fakturujeme pouze dlouhodobý pronájem). Na ve 4.Q jsem vypočítala vypořádací koeficient. Jenže nejdříve jsem si to neuvědomila, že bych měla uvádět krácené plnění, tak jsem nyní udělala dodatečné DP od 1.Q - 3. Q, kdy jsem plnění z plného nároku přesunula do kráceného nároku. Jenže uvádím krácený nárok a na řádku 50 mám O, protože fakturace proběhla až v prosinci. A volala mi paní z FÚ, že jí to tam nesedí. Tak nevím co s tím?
Může mi někdo poradit?