Re: Režim PDP - kovy od 1.4.2015
ale chtěla jsem vědět, proč nakupovali v režimu PDP.
Když sami budou prodávat jako materiál tak se základní sazbou.
V PDP by museli zabudovat jako stavební práce.
Mohu se zeptat jak to bude když nakoupím výpalky/oprac.materiál/, my ho ještě opracujeme dál nebo ho zkompletujeme a prodáme jako výrobek /ten je ale součástí něčeho, sám o sobě nefunguje./Vůbec nevím jak bych to měla zařazovat, musím mít atesty materiálu kvůli složení a ty já od výpalků nemám. Dle mého názoru se jedná pouze o výrobu z námi nakoupeného materiálu. Poradí mi někdo?
Pokud neprodáváte samotné výpalky dál, řešila bych výrobek klasicky s daní, pokud se tedy nejedná např. o konstrukce a části a součásti konstrukcí pod číslem 7308 celního sazebníku (v hodnotě vyšší jak 100tis.). Nám do této kategorie spadají např. konstrukce mostů a věží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 4. 2015 8:02
Dobrý den, nakupujeme různé kovy, trubky, plechy a pod., u nás se nařežou, ohnou, svářejí atd. a jdou dál k zákazníkovi, Já jsem tyto kovy nakoupila v režimu PDP, teď si nejsem vůbec jistá, jestli mám také fakturovat v PDP. Prosím poradí někdo. Děkuji