Re: Mzdový list pro zaměstnance
Nevytiskla bych. Mzdový list mám na 4 stránkách a vytisknu jednomu zaměstnanci a můžu pak tisknout všem. Ročně odchází z podniku několik desítek zaměstnanců, to bych se natiskla.....
Děkuji jsem stejného názoru. Vše poctivě a včas dostávají a máme 450 zaměstnanců. Jsem na to sama a zbláznila bych se z toho. Už tak tisknu opisy všeho možnýho co kdo ztratí nebo založí a ML chce i pan ředitel ponechat jako interní doklad k archivaci. Moc děkuji za rady
iNevím, nač jim mzdový list bude, třeba si myslí, že jim to jednou poslouží jako podklad k žádosti o důchod. To ale lidem říkám, že jim je to nanic, ať si schovávají ELDP a jednou za čas ať si vyžádají na ČSSZ o výpis dob zaměstnání (Informativní osobní list důchod. pojištění), údaje na tomto potvrzení ať si odsouhlasí se svými ELDP a pokud mají vše v pořádku a vše zaevidované na ČSSZ, tak by neměli mít problémy jednou s výpočtem důchodu. Nejdůležitější pro člověka je stejně potvrzení z ČSSZ s výpisem dob zaměstnání vč. výdělků a vyl. dob. To říkám všem, kdo o tuto radu stojí a již mnoho lidí mi děkovalo, že jsem jim poradila, protože se stalo, že někteří museli dohledávat zam-tele a výdělky, které tam měli. Možná si vzpomenete na dobu po revoluci (já tomu říkala akce "Hurá", kdy se musely odesílat stovky ELDZ, ELDP - tam se stalo, že některé ELDZ, ELDP nebyly do systému navedeny - nevím proč, odeslané byly). Také někteří zam-telé (hlavně soukromníci) ihned po revoluci nevedli vše, tak jak měli, takže lidé nemají tuto dobu nikde vedenou - průšvih je u zam-telů, kteří již dávno neexistují.
Vše o IOLDP najdete:
http://www.cssz.cz/cz/duchodove-pojisteni/informativni-osobni-list-duchodoveho-pojisteni.htm
>
>>>>>>Děkuji jsem stejného názoru. Vše poctivě a včas
>>>>>>dostávají a máme 450 zaměstnanců. Jsem na to sama a
>>>>>>zbláznila bych se z toho. Už tak tisknu opisy všeho
>>>>>>možnýho co
>>>>>>kdo ztratí nebo založí a ML chce i pan ředitel
>>>>>>ponechat jako interní doklad k archivaci. Moc děkuji
>>>>>>za rady
>>>>>
>>>>>iNevím, nač jim mzdový list bude, třeba si myslí, že
>>>>>jim to jednou poslouží jako podklad k žádosti o
>>>>>důchod.
>>>>>To ale lidem říkám, že jim je to nanic, ať si
>>>>>schovávají ELDP a jednou za čas ať si vyžádají na
>>>>>ČSSZ
>>>>>o výpis
>>>>>dob zaměstnání (Informativní osobní list důchod.
>>>>>pojištění), údaje na tomto potvrzení ať si odsouhlasí
>>>>>se
>>>>>svými ELDP a pokud mají vše v pořádku a vše
>>>>>zaevidované
>>>>>na ČSSZ, tak by neměli mít problémy jednou s výpočtem
>>>>>důchodu. Nejdůležitější pro člověka je stejně
>>>>>potvrzení z ČSSZ s výpisem dob zaměstnání vč. výdělků
>>>>>a vyl.
>>>>>dob. To říkám všem, kdo o tuto radu stojí a již mnoho
>>>>>lidí mi děkovalo, že jsem jim poradila,
>>>>>protože
>>>>>se
>>>>>stalo,
>>>>>
>>>>>http://www.cssz.cz/cz/duchodove-pojisteni/informativni-osobni-list-duchodoveho-pojisteni.htm
>>>>Podle mého není věcí zaměstnavatele zkoumat, k jakému
>>>>účelu chce zaměstnanec použít dokument, o který
>>>>požádal. Pokud by se domáhal vydání ML soudní
>>>>cerstou,
>>>>jsem
>>>>přesvědčena, že by mu soud vyhověl.
>>>
>No, paní si ho chce založit do destiček, protože je
>pořádná a čím více lejster s razítky, tím lépe. Tady
>bych se že s tím půjde k soudu asi moc nebála.
Já mám osobní zkušenost, že soudy ve sporech o soudních nárocích ML požadují jako důkaz, nikoliv jiné dokumenty.
Já se musím paní zastat, protože po mně chtěla banka mzdový list, když jsem si vyřizovala hypotéku. Nestačilo jim potvrzení o příjmech, které mi zaměstnavatel vystavil. Na mou žádost mi ho zam-tel vydal (i když se taky divil) a banka byla spokojená.
Ale v tom případě na něm musí být podpis, případně i razítko. Protože takových mzdových listů si může kde kdo vytvořit kolik chce a jaké chce. Pokud to chtějí výjimečně 1, 2 nebo 3 zaměstnanci, není problém, ale kdyby to chtěli všichni, tak to teda ne. Nebo za úhradu.
Jste zbytečně arogantní, to mě na Vás mrzí. Katka2 už Vám odpověděla. Já jen dodám, že pokud zaměstnavatel mzdovce přikáže, že má zaměstnancům natisknout na rozdání mzdové listy, tak ona to udělá. Natisknu je, a kdo ho chce, ať přijde, sáhnu do šuplete a vydám, třeba všem 400 lidem, stejně jako musím předat ELDP. Když nic jiného, jako přidání peněz mzdovce za více práce, tak papír ho něco stojí, toner ho něco stojí, úhradu od zaměstnance jsem proto myslela zaměstnavateli, ne mzdovce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 4. 2015 10:45
Dobrý den,
mám takovou prosbu. Chtěla bych se zeptat zda musím zaměstnanci na jeho žádost vydat mzdový list. Standartně zaměstnanci dostávají každý rok kopii ELDP a PoZp pokud si podávají daňové přiznání sami. Zaměstnankyně mě teď však nutí vydat jí za dva roky zpětně mzdový list, neboť si ho chce uschovat. Na naší společnosti ML archivujeme, ale zaměstnancům nevydáváme. Máme povinnost jí ML vydat??
Děkuji