Re: Money S4 - DPH
Ano, je to SW, kde se musí zadat nějaká předkontace už při zadávání dokladu, zkontrolovat zaúčtování případně můžete v účetním deníku, vyfiltrujete jen faktury, seřadíte podle čísla a ty co by nebyly nijak zaúčtované by v účetním deníku vůbec nebyly a tím druhým myslíte, jestli sedí základ daně a DPH ( jestli někde není DPH zapsáno vy mylné výši?)
ano, přesně tak :) a nevíte také prosím, jestli se nedá do seznamu třeba PF vytáhnou označení předkontace ? Abych viděla na první pohled v přehledu faktur, zda mají všechny zadanou předkontaci a jakou ? moc vám děkuji
A ty kontrolní sestavy kontrolují prosím co ? mám tak nějaké rozdíly a nevím přesně co to znamená ?
1) ano dá se zobrazit zkratka předkontace - pravou myší kliknete na lištu těsně nad fakturami, zvolíte výběr sloupců a z levé části tahem myší přenesete "předkontace" do pravé části okna
2) kontroly DPH nepoužívám, připadají mi zmatené, já si Základ a výši DPH kontroluji tím, že si záznamní povinnost vyexpotruji do excelu a tam zadám vzorec
Ano, postup:
účetnictví - DPH - Přiznání a závěrky DPH - zde provedete závěrku daného měsíce ( nahoře na liště "provést závěrku") - po uzavření měsíce - kliknete na ten aktuální řádek ( březen 2015) tak aby jste měla ten řádek barevně označený - nahoře na liště kliknete na "Export a el. odeslání" a tam ve druhém kroku musíte zadat cestu, kam se vám má xml soubor uložit v PC. Po dokončení jen načtete xml soubor z PC do datovky a odešlete
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 4. 2015 14:10
Jak prosím zkontroluji, že jsou všechny fa zaúčtované a že není rozdíl mezi základem a DPH ? Nevíte prosím někdo ?
Anička