Re: Ukončení pracovního poměru
Jak chce? Předal vám ukončení PP ve zkušební době ke dni 3.5.2015? Pak musíte svátek zaplatit a samozřejmě dodržet odvod na ZP z poměrné výše (pokud za zaměstnance není na ZP plátcem stát). SP odvedete ze skutečné výše. Pokud vznikl nárok na dovolenou, kterou nevyčerpal, pak ještě proplatit .
>>>Dobrý den,
>>>prosím o radu. Zaměstnanec chce ukončit pracovní
>>>poměr
>>>ve zkušební době k 3.5.2015.
>>>Jak mám postupovat ohledně mzdy za květen, když
>>>1.5.2015 je svátek a následující dva dny je víkend.
>>>Je
>>>odměňován měsíční mzdou = minimální mzda + odměny.
>>>Jak je
>>>to se sociálním a zdravotním?
>>>Mám trvat na ukončení k 30.4.2015?
>>>Díky.
>>
>>Jak chce? Předal vám ukončení PP ve zkušební době ke
>>dni 3.5.2015? Pak musíte svátek zaplatit a samozřejmě
>>dodržet odvod na ZP z poměrné výše (pokud za
>>zaměstnance není na ZP plátcem stát). SP odvedete ze
>>skutečné
>>výše. Pokud vznikl nárok na dovolenou, kterou
>>nevyčerpal, pak ještě proplatit .
>
>Můžete zaměstnanci předat ukončení pracovního poměru
>ve zkušební době 30.4.2015, zároveň s výstupními
>doklady.
Přesně tak, zrušte pracovní poměr ve zkušební době, jemu vy a máte po problému.
>
Měli jsme s ním dobré vztahy a je v těžké životní situaci, tak mu to nechceme komplikovat.
Zaměstnanec nastoupil 1.4.2015. Takže má nárok na 1,5 dne dovolené?Průměr budu počítat z minimální mzdy 55,/ hod? A zdravotko zaplatím také z toho 1 dne 4,5% z 55,00 soc. 6,5 % také z 55,00?
Díky
Jestliže odpracuje celý duben a skončí až 3.5., tak bude mít nárok na 1/12 roční dovolené. On měl minimální mzdu, že pravděpodobný průměr bude 55,- Kč? Zdravotní pojištění by se muselo doplatit za 3 kalendářní dny, ale zaplacený svátek a dovolená bude stačit. SP se odvádí jen ze skutečného příjmu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2015 10:01
Dobrý den,
prosím o radu. Zaměstnanec chce ukončit pracovní poměr ve zkušební době k 3.5.2015.
Jak mám postupovat ohledně mzdy za květen, když 1.5.2015 je svátek a následující dva dny je víkend. Je odměňován měsíční mzdou = minimální mzda + odměny. Jak je to se sociálním a zdravotním?
Mám trvat na ukončení k 30.4.2015?
Díky.