Re: § 34h - odpočet na učně na praxi
No proto se ptám na odkaz na § kde to tazatelka vyčetla
http://www.msmt.cz/vzdelavani/stredni-vzdelavani/informace-k-uplatnovani-odpoctu-na-podporu-odborneho
§ 34h
Odpočet na podporu výdajů vynaložených na žáka nebo studenta
Odpočet na podporu výdajů vynaložených na žáka nebo studenta v rámci odborného vzdělávání činí součin
a) 200 Kč a
b) počtu hodin uskutečněných v období na pracovišti poplatníka v rámci
1. praktického vyučování,
2. odborné praxe,
3. vzdělávací činnosti v rámci části akreditovaného studijního programu vysoké školy.
No, pán,který má na starosti praxi učňů (z učiliště) mi právě radil, ať si to určitě uplatníme, ale mně to není jasné. To nemůže být za mzdu učňů, 200 Kč za hodinu jim asi nikdo nedá. Zkusím ještě zapátrat v jiném hotelu, jestli mi to prozradí.
Ano, zaměstnanec, který ho zaučuje, má mzdu za dobu, kdy se mu věnuje, placenou průměrem a ne za normohodiny jako obvykle.
Sociální zázemí funguje, dostanou pracovní oděv, který jim zůstane.
Papírově je asi všechno doložitelné, jenže z pozice uplatnění v DPPO se tomu u nás nikdo nevěnuje a já nechci, aby mi přistálo na krku něco, co spočítat neumím, neb nejsem daňař - a náš daňový poradce i auditor od toho dali ruce pryč.
Moc děkuji za konzultaci a přeji hezký den.
Nemá společného nic. Byla to jen ukázka jak od toho "obě šarže" daly ruce pryč - ani jeden z nich nebyl ochoten se o tom vůbec bavit, natož cokoli poradit. Asi to ještě neumí ...
O tom, kdo bude auditovat účetnictví, si rozhoduje vedení. To nerozumí účetnictví ani daním. Ekonomický šéf také nerozumí ani jednomu ... :-)) Chtěla jsem to vědět pro sebe - abych měla znalosti toho, co jde, když se chce. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2015 13:02
Dobrý den,pročetla jsem zákon o DzP, máme celoročně učně na praxi, smlouvu se SOU, jsme hotel. Nevím, jestli jsem to pochopila správně - můžeme si odečíst na každou hodinu odborné praxe 200 Kč? Platíme učňům 16 Kč za hodinu produktivní práce, stravu pak fakturujeme učilišti. Máte s tím někdo prosím zkušenost? Jakým způsobem se pak prokazují výdaje vynaložené na učně? Děkuji