Re: účetní a pokladna
Odpověď bych hledal v protokolu z kontroly zřizovatele, kde by mělo být uvedeno, co bylo "porušeno".
Pozitivní vymezení, že se něco "smí" asi v zákoně nenajde. Jen, že se něco nesmí.
Osobně se mi to rozdělení nezdá, ale příspěvkové organizace jsou hodně podivné. :-))
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 4. 2015 9:08
Dobrý den, prosím o radu. Nastoupila jsem jako účetní do ZŠ - přísp.org. a potýkám se s takovým problémem. Kdysi bylo kontrolou zřizovatele napadeno, že nelze, aby jedna osoba platila faktury přes banku a zároveň vedla pokladnu. Proto se snížil úvazek účetní a přibrala se pokladní. Připadá mi to na hlavu postavené (ZŠ + MŠ - cca 150 žáků). Přesvědčila jsem tedy paní ředitelku, aby toto rozdělené zrušila (pokladní je důchodkyně) a vše se dělalo jednou osobou. Paní ředitelka má ale obavy, aby něco neudělala chybně, tak bych potřebovala poradit, kde najít oporu v zákoně, aby "nenarazila"
Děkuji moc za každou radu