Dotace z úřadu práce a nástup na MD

• (neregistrovaný)

28. 4. 2015 11:12

Dobrý den, prosím nemáte někdo zkušenost, jak se postupuje, když zaměstnavatel dostane dotaci z ÚP na mzdu zaměstnankyně po dobu jednoho roku, ale ta v průběhu roku nastoupí na mateřskou? Př.: nástup do zam. 1.11.2014, přiznaná dotace do 31.10.2015, ale 15.4.2015 nástup na MD. Je mi jasné, že ÚP nebude vyplácet dotaci, když není mzda, ale jde mi o to, jestli zaměstnavatel nebude muset dotaci za období od 1.11.2014 do 14.4.2015 vracet. Paní je sice stále zaměstnancem, ale nepobírá mzdu. Děkuji za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 4. 2015 11:20

iva. (neregistrovaný)

Re: Dotace z úřadu práce a nástup na MD
      Dobrý den, nemáme takto paní na MD, ale zaměstnace, který v rámci běhu dotace dlouhodobě onemocněl a nic jsme nevraceli. Jeho PP neskončil a za nemoc zaměstnavatel nemůže.
      Kontaktujte přímo úředníka, se kterým jste dotaci vyřizovali, u něj získáte nejpřesnější informace.

• 28. 4. 2015 15:26

ivana2015 (neregistrovaný)

Dobrý den, zeptám se k dotaci musí se vést podvojné účetnictví, když je ve smlouvě napsáno účetnictví a paní na úřadu práce mi nedokázala odpovědět. Děkuji

>>Dobrý den, nemáme takto paní na MD, ale zaměstnace,
      >>který v rámci běhu dotace dlouhodobě onemocněl a nic
      >>jsme nevraceli. Jeho PP neskončil a za nemoc
      >>zaměstnavatel nemůže.
      >>Kontaktujte přímo úředníka, se kterým jste dotaci
      >>vyřizovali, u něj získáte nejpřesnější informace.
      >Děkuji za info. Hezký den.

• 28. 4. 2015 16:42

Kara (neregistrovaný)

No účetnictvím se teď nazývá dřívější podvojné účetnictví, ale znám OSVČ, který nevede podvojko, ale daňovou evidenci (dříve nazývanou jednoduché účetnictví) a dotaci na zaměstnance pobíral.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).