Re: skončení pracovního poměru
Protože ho třeba doma někde založil a nemůže ho najít. Ale spíše mi přijde docela kuriozní za nepředložení průkazu zrušil PP okamžitě. Osobně bych ho vyslala na pracovní cestu , nechala si podepsat cestovní příkaz (čím potvrzuje , že s cestou souhlasí) a potom by se vidělo. Už by byl jeho problém, pokud by ho chytili bez řidičáku. Zaměstnavatel nemá povinnost před každou jízdou kontrolovat řidičák řidiči z povolání. To okamžité zrušení mi přijde dost na vodě.
Re: Prosím právníka - řidič bez ŘP
a co teďka dělá, když je vedený jako řidič a zam-tel mu nepřiděluje práci (neřídí auto)? Jak ho teď platíte - co mu vykazujete? To jste se od někoho dozvěděli, že přišel o řidičák - poslali jste ho na školení a tam se to zjistilo? Pochybuji, že zam-tel každý den kontroluje u všech řidičů, že mají řidičáky. Nevím, nemám s tím zkušenosti, ale nezdá se mi, že by každý den museli řidiči zam-teli předkládat, že mají řidičák. Horší pak, když on řidičák nemá, zapře to a udělá na silnici nějaký průšvih.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 4. 2015 8:57
Dobrý den, prosím moc o radu. Letitý zaměstnanec nechce předložit zaměstnavateli řidičský průkaz - je zaměstnán jako řidič. Již několik dní se neustále vymlouvá. Dle jakého § s ním můžeme ukončit pracovní poměr okamžitě??? Děkuji