Re: ELDP-malý rozsah
Při ZMR přihlásíte zaměstnance od počátku smlouvy nebo DPČ zpětně, a to do 20. následujícího měsíce po měsíci dosažení rozhodného příjmu. Odhlašujete až po skončení prac.poměru (dohody). To "někdy" znamená od roku 2009, kdy pomazané hlavy vymyslely ZMR a nacpaly ho do ZNP. Ale pravděpodobně se mohou ty DPČ táhnout už z doby před 2009, kdy lidi měli víc než 400 a byli pojištění, a DPČ se od 1.1.09 staly ZMR. Podívejte se, jestli jsou založené kopie ELDP za předchozí roky, a zařiďte se podle toho. Když by nebyl podaný ELDP za ZMR 1-12X, myslím, že by z toho žádná správa nedělala nějaké zelí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 4. 2015 10:17
Pokud mám ZMR, tak zaměstnance+ELDP přihlašuji až po překročení hranice, kdy je sociálně pojištěný....a dotaz: Jakmile se jednou přihlásí (překročil hranici), tak už se ELDP dělá stále? Nepočítá se to jen během jednoho kalendářního roku, že ne? Jde mi o to, že jsem přebrala mzdy od předchozí MÚ+nový program a teď mám spoustu lidí na DPČ (u nás to je ZMR), kteří v roce 2014 žádný příjem neměli. Kdyby DPČ byla uzavřena v roce 2014, tak žádný ELDP nedělám, není tam pojištění. Ale skoro všichni mají DPČ uzavřenou před x-lety. Takže já bych měla ze starých mzdových listů zjistit, jestli "někdy" překročili hranici pro přihlášení na OSSZ a pokud ano, tak podávat ELDP s "vykřížkovanými" měsíci? Nebo jsem z toho tak zmatená a vymýšlím nesmysl :o)