Re: Program Pohoda - analytické účty
343 a 336 nejsou nákladové, ale rozvahové účty. V Pohodě i v jiných programech můžete účtovat rovnou na syntetický účet, pokud tedy nemáte účetnictví ověřováno auditorem, tomu by se to asi moc nelíbilo. Ale obecně bych doporučila dát si tu práci a vytvořit si ke všem účtům, které budete používat analytiku, když už kvůli ničemu jinému a vlastníkovi je to jedno, tak kvůli vlastnímu přehledu.
Re: Program Pohoda - analytické účty
Děkuju vám oběma za odpověď. Moc mi to pomohlo. Analytické účty zřídím. Nebyla jsem si jistá, abych si tím něco nerozhodila a na konci roku neměla pak problém s uzávěrkou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 4. 2015 15:29
Dobrý den, začínám účtovat v programu Pohoda. Doposud jsem účtovala v programu Kelwin, kde jsem měla účty 343, 336 a další nákladové účty analyticky členěné. Potřebovala bych poradit, zda je vhodné i v Pohodě nastavit analytické účty u účtů 343000(DPH) a 336000(zúčtování s institucemi soc. zabezp. a ZP)? Nebo je možné nerozlišovat analyticky a účtovat na tyto syntetické účty?
Děkuji za odpověď.