Program Pohoda - analytické účty

• (neregistrovaný)

29. 4. 2015 15:29

Dobrý den, začínám účtovat v programu Pohoda. Doposud jsem účtovala v programu Kelwin, kde jsem měla účty 343, 336 a další nákladové účty analyticky členěné. Potřebovala bych poradit, zda je vhodné i v Pohodě nastavit analytické účty u účtů 343000(DPH) a 336000(zúčtování s institucemi soc. zabezp. a ZP)? Nebo je možné nerozlišovat analyticky a účtovat na tyto syntetické účty?
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 4. 2015 7:08

mirka..p (neregistrovaný)

Re: Program Pohoda - analytické účty
      343 a 336 nejsou nákladové, ale rozvahové účty. V Pohodě i v jiných programech můžete účtovat rovnou na syntetický účet, pokud tedy nemáte účetnictví ověřováno auditorem, tomu by se to asi moc nelíbilo. Ale obecně bych doporučila dát si tu práci a vytvořit si ke všem účtům, které budete používat analytiku, když už kvůli ničemu jinému a vlastníkovi je to jedno, tak kvůli vlastnímu přehledu.

• 30. 4. 2015 7:53

alen1 (neregistrovaný)

Také mám analytiky a řadu účetních situací tak lépe zkontroluji.
      Určitě doporučuji rozčlenit 336 i 343.

• 30. 4. 2015 11:42

ANNA M. (neregistrovaný)

Děkuju vám oběma za odpověď. Moc mi to pomohlo. Analytické účty zřídím. Nebyla jsem si jistá, abych si tím něco nerozhodila a na konci roku neměla pak problém s uzávěrkou.

• 30. 4. 2015 12:17

.. (neregistrovaný)

Najděte si vlastní dobrou lektorku, která účtuje ve stejném SW, a která Vás úskalím účetní závěrky provede. Profesně dobře utracené peníze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).