Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 4. 2015 19:47
Dobrý den, řeším následující problém a rád bych získal názor i některé další chytré hlavičky :)
Společnost mimo EU (Rusko) mi bude přefakturovávat poskytnutou přepravu zboží pro třetí společnost usazenou v EU (Německo). Faktura z Ruska bude bez DPH, při jejím přijetí vypočtu DPH, které bude uvedeno na ř. 12, uplatním odpočet na ř. 43.
Já vystavím fakturu za tyto služby + přirážku do Německa. Faktura bude bez DPH, jelikož jde o poskytnutí služby do JČS. Německá firma si vypočte DPH sama. Já vyplním souhrnné hlášení.
Přeprava bude poskytnuta ruskou firmou přímo z Ruska německé firmě přímo do Německa, já budu tudíž pouze prostředník, navíc trasa nepovede přes tuzemsko.
Je má úvaha a zvolený postup správný? Tedy přijatá služba - vyplnění daňového přiznání, přefakturace této služby s přirážkou vyplnění DP a souhrnného hlášení?
Děkuji za reakci! ;)