Re: Schodek v trezoru.
Aby si vedoucí brala tržby domů, je nepřípustné. Z vedení firmy
máte jistě nastavená pravidla, jak se má nakládat s denní tržbou. Vaše vedoucí zřejmě tyto pravidla nedodržela a nyní se vás snaží nejen zastrašit, aby se o jejím pochybení vedení firmy nedovědělo,
ale také přenést svou odpovědnost ohledně evidence a odeslání tržeb na vás.
Re: Schodek v trezoru.
Paní Danielo, napadlo mě totéž, co Vás a také to, že není možné, že zjistí rozdíl v penězích v trezoru až za několik dní. Kdykoli jsem byla přítomná práci s penězi, vždy se tržba při ukládání do trezoru přepočítávala, takže ten, kdo peníze odevzdával měl ihned doklad o tom, že odevzdal správnou částku...... ten systém, který je tu popisován ( jestli ho tedy správně chápu) je naprosto nevhodný....
A souhlasím, že se vedoucí snaží přehodit odpovědnost na podřízené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 4. 2015 22:47
Dobrý den, jsme čtyři v prodejně s hmotnou odpovědností. Vedoucí nám oznámila, že když počítala tržby (za více dní) a chtěla odvést peníze, že v trezoru chybí necelých 10 tis.nechce to hlásit a chce abychom tento schodek uhradily - což chápu. jde o to, že peníze nebyly zabezpečené tak jak jsem byla zvyklá v jiné prodejně. Tržby se dávaly každý večer do jedné obálky a nikdo je nepočítal. Vedoucí peníze brala domů, protože nevěděla který den je odešle. Když jsem chtěla zkontrolovat položky v pokladně, ale i z terminálu - vzala vše domů, že si to zkontroluje doma, nenašla prý nic.Dotaz: mám obavy, že tento schodek by se měl hlásit na firmu, aby následně nebyl problém, že jsme něco schovávaly. Vedoucí říká: okamžitě tady naběhnou a všechny nás vyhodí - snaží se v nás vzbudit strach o práci.
Děkuji