Doba určitá - neurčitá

• (neregistrovaný)

30. 4. 2015 13:25

dobrý den,
    prosím o radu, zaměstnanky je zá zástup za mateřskou dovolenou paní XXX, paní skočila mateřská minulý rok a požádala o neplacené volno na rok, bylo jí vyhověno, takže by se měla vrátit do práce v srpnu 2015. Prosím o radu, zaměstnakyně, která je zástup za mateřskou v srpnu 2014 jí nebyl dán žádný dodatek, že se ji prodluže smlouva do srpna 2015, ale u nás pracuje, změnila se jí smlouva z doby určité na neurčitou, když s vědomí zaměstnavatele pracuje do teď u nás? myslím, že ano a to podle parag. 65 odst 2. Takže teď máme dvě paní na doby neurčité, rozumím tomu dobře, děkuji a přeji pěkný prodloužený víkend.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 4. 2015 13:42

xJ (neregistrovaný)

Re: doba určitá - neurčitá
      Po skončení mateřské dovolené měla nárok na rodičovskou dovolenou, proč žádala o neplacené volno?
      Pokud měl záskok v pracovní smlouvě skutečně napsáno jenom na určitou po dobu čerpání mateřské dovolené a vy jenom směšujete dohromady mateřskou a rodičovskou dovolenou, tak jí PP měl skončit skutečně s koncem MD, tedy možná už před lety (pokud nyní čerpala RD což popisujete jako čerpání MD).

• 30. 4. 2015 13:44

Petra16 (neregistrovaný)

Tak to ji máte na dobu neurčitou, když neskončila uplynutím sjednané doby. My dáváme do sml., že je to zástup za MD, RD, D, příp. NV po RD, nejpojzději však do vypíšeme datum a jestě dovětek, že se sml. str. dohodly, že prac. poměr skončí nástupem paní z mateřské atd. Teď aby jste řešilai , které dát výpověď pro nadbytečnost.

• 30. 4. 2015 17:31

xxxx (neregistrovaný)

dobrý den, děkuji za odpovědi, omlouvám jsem, psala jsem to v rychlosti, to je případ mojí kamarádky. Moje kamarádka má smlouvu za zástup za paní na rodičovské (paní rodičovskou do 3let dítěte), dítěti byli 3 roky srpen 2014, protože neměla školku, požádala zaměstnavate o neplacené volno, ten ji vyhověl a moji kamarádku zapomněli udělat jí dodatek, že se ji prodlužuje PP na dobu co paní bude na neplaceném volnu. Takže moje kamarádka i paní mají smlouvy na dobu neurčitou. Protože moje kamarádka celou dobu tam pracovala, vedoucí jí posílal na pracovní cestu....., takže pěkně doložitelné.Děkuji moc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).