Slovák - Dohoda o PP - ZP a SP?

• (neregistrovaný)

1. 5. 2015 13:42

Dobrý den, máme zaměstnat Slovenku na dohodu o provedení práce (do 10 000,-/ měs.), která tu studuje, ale letos ji bude 30. Není u nás registrována u žádné zdravotní pojišťovny. Jak to nám řešit? Má se u nas registrovat a já jí strhávat minimální pojistné? Nic moc o ní nevím. Jinde nepracuje. Nic u nas neplatí. Cetla jsem, že občan EU je příslušný k ZP a SP v té zemi, kde pracuje. Ale co když je to dpp? A mám hlásit toto zaměstnání na úřad práce jako zaměstnání cizince?

Moc děkuji za rady.

Markéta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 5. 2015 18:25

jasná. (neregistrovaný)

Re: Slovák - Dohoda o PP - ZP a SP?
      Na ÚP musíte nahlásit a to nejpozději v den nástupu. Při DPP do 10 000,-Kč se odvody na ZP a OSSZ nedělají, proto zde neděláte ani přihlášku, zaměstnankyni nebudete na ZP strhávat minimální pojistné. Sama si musí vyřešit pojištění na ZP.

• 1. 5. 2015 18:33

Markeeta (neregistrovaný)

Děkuji, uz jsem to všechno zjistila, ale co nevím - jak je to v případě, že má slečna dvojí občanství? Jedno slovenské a druhé české. To jsem se dozvěděla až nyní ????, to pak nemusíme nahlašovat ani na ÚP, že ano?

• 2. 5. 2015 8:19

jo (neregistrovaný)

a není lepší se rovnou informovat na příslušném ÚP ? mám s nimi dobré zkušenosti ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).