Re: stravenky a exekuce
dobrý den, pokud má insolvenci a srážíte 2/3, pak už nemůžete srazit stravenky, bude platit do pokladny, pokud má exekuci a třetiny už jsou také plné, pak opět do pokladny, protože pohledávka ztele se zařadí na další místo a není z čeho srážet, jedná se o pohledávku nepřednostní. jedině, že by předchozí pohledávka byla umořena, nebyla doručena další, pak nastupuje pohledávka ztele jako nepřednostní. to je můj názor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 5. 2015 9:08
prosím o radu, zaměstnanci mají nově stravenky, chci s nimi podepsat dohodu o srážkách ze mzdy, bude to tedy dohoda dle NOZ §2045?
jeden zaměstnanec má insolvenci a jeden exekuce, mohu s nimi také podepsat tyto dohody ? srážet tedy insolvenci i stravenky? nebo by měli stravenky platit do pokladny?
někde jsem se dočetla, že nelze uzavřít dohodu a jinde zase že lze a lze srazit vše do výše poloviny hrubé mzdy,
mám dělat každému zvlášť dohodu nebo udělám k jedné dohodě seznam a všichni podepíší? děkuji moc za názory pěkný den