Re: Pracovní volno - zápis dítěte do ško
A ještě by měl být rád, že s tím budete souhlasit.
Nemusíte se rozčilovat, jen jsem psala, že bych to uvítala ... a myslím, že mytí oken není povinné ze zákona, kdežto zápis ano :-)
Já tedy tolerantního zaměstnavatele díky Bohu mám a dovolenou by mi dovolil, kdyby bylo třeba. Ale jak jsem psala, šlo to i v sobotu a toho jsme také využila ;-)
Já se vůbec nerozčiluji, to škodí zdraví, jen jsem stále překvapena, co všechno by si lidé představovali, že by měl zaměstnavatel poskytovat. Nemyslím tím dovolenou, to si myslím, že každý normální zaměstnavatel na tuto akci poskytne, ale to placené volno.
Ono u nás je ze 20 dní naplánováno (nařízeno) 16 - jsme výrobní závod. Tak se občas stane, že dovolená není a musí se žádat o neplacené volno a lidé z výroby to mají obtížné s vysvětlování proč potřebují "volno". Možná by stačilo, kdyby to bylo jako překážka v práci - neplacená, ale to už je spíš diskuze o tom, jak jsou někteří šéfové tolerantní (jak říkám, já problém nikdy neměla, vždy když to bylo "nutné" vyšel mi vstříc). Hezký den ;-)
Re: A nejde tam s ním matka?
kde jste četla, že je matka na MD? Ať jde matka nebo otec nebo oba dva, tak to nic nemění na tom, že jdou s dítětem k zápisu ve svém volnu a zam-tel jim to neplatí. Ale třeba mají skvělého majitele firmy, který jim jako bonus tuto návštěvu zaplatí.Spíš si myslím, že jim v práci řeknou, že zápisy jsou v takových časech (i v sobotu), že je mohou absolvovat bez problémů bez vzetí neplac. volna, dovolené apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 5. 2015 10:11
Dobrý den,chtěla bych se zeptat na názor - náš zaměstnanec bude doprovázet dítě do školky na zápis, chtěl by si tu dobu vzít na propustku tedy na placené volno. Myslím si, že ale na propustku si volno na toto vzít nemůže. Měl by si to nadpracovat nebo vzít dovolenou. Je to tak správně prosím? Moc děkuji za názory.