Re: Kdy mám zaplatit nové zálohy na SP a
Tak to těžko, když v lednu ještě nevím, jaký mám daňový resp. vyměřovací základ, to budu vědět až s podáním DAP, resp. přehledů.
Re: Nikdo neví?
Je to tam napsáno strašně právnicky, nevím, jak tu větu chápat: "...do měsíce předcházejícímu měsíci podání Přehledu za rok 2014 ve stejné výši jako v roce 2014"
Znamená to, kdy jsem reálně fyzicky podal? (Ale podat přece můžu klidně v září - byť by šlo o opožděné podání nejspíše i sankcionované), nebo kdy jsem podle zákona teoreticky měl podat nejpozději tedy do 4. května? Jak je to myšleno?
Re: Nikdo neví?
V tom textu je psáno něco v tom smyslu, že je to do měsíce předchozího měsíci, ve kterém byl a nebo měl být podán. Tzn. podáte přehled v únoru, staré zálohy platíte naposledy za leden do 20.2. a nové zálohy od zál. za únor splatnost do 20.3., pokud však podáte přehled opožděně, řekněme dnes, tak dříve nastalo datum kdy měl být podán přehled ( v dubnu) a proto novou zálohu budete platit od dubna (splatnost do 20.5.2015)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 5. 2015 20:43
Včera jsem poštou odeslal na OSSZ a VZP přehledy OSVČ, takže dnes tam došly. Za který měsíc musím zaplatit novou výši záloh na SP a ZP? Už za duben, nebo až za květen?
Dubnové zálohy jsem ještě neplatil, ale do 8.5. se posílá dubnové ZP, tak teď řeším, jestli ještě pošlu starou výši, nebo už novou výši.