Re: OSSZ zvýšení záloh důchod
Taky jsem se kdysi zajímala, ale musela bych si zvýšit odvody i na ZP. jistě to tady někdo bude vědět přesně. Ale chci Vám k tomu říci jinou zkušenost. Nechal si můj šéf spočítat důchod, byl už v důchodovém věku, ale stále pracoval ...měl příjmy z podnikání...cca 1,5 milionu ročně a ještě HPP s 20 tis. příjmem ....a důchod mu vyšel nějakých 11.000. Při bližším prozkoumání jsme zjistili, že mu ČSSZ nezapočítala příjem z podnikání za posledních šest let v celkové částce cca 8 miliónůb ...tak jsme doložili dokumenty a nechali důchod přepočítat a důchod se zvedl o cca 380,- Kč ....tak ty peníze použijte nějak jinak ...lépe
DM - moc děkuji za zkušenost a asi bude lepší, když si navýším spoření u penzijního fondu.
to mě moje účetní také říkala, že je nesmysl zvyšovat zálohy, že mi je stejně vrátí nebo se použíjí na doplatek nebo další měsíce a že je to dle přehledu - kolik jsem si vydělal za ten rok. Ale paní na ossz mluvila něco o 8000,- základu za měsíc a že by to neměl být problém a že by mi ty peníze někam převedla. Mé účetní se to vůbec nezdá a proto tu prosím Vás o radu
Přispívat vyšší částkou na důchod si samozřejmě můžete, ale jak psala tečka, neřeší to zvýšení záloh, ale na přehledu pro správu soc. zabezpečení... tam je řádek, tuším č. 34, do kterého si můžete sám dle vlastního uvážení zvýšit dobrovolně vyměřovací základ pro výpočet pojistného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 5. 2015 8:53
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat ohledně záloh. jsem osvč, dle přehledu za rok 2014 mám platit zálohu 1943,- Nyní mám jistotu do konce roku pravidelného vyššího příjmu. Chtěl bych si více přispívat cca 3000,- měsíčně na důchod. Co pro to mám udělat? Stačí když budu posílat místo 1943,- ty 3000,-?