Re: benzín - skutečně vynaložené výdaje
Na konci jsem se dočetl zajímavou větu:
Knihu jízd při uplatnění paušálu na vozidlo vést nemusíte, protože ale musíte případné kontrole finančního úřadu prokázat, že jste vozidlo k uvedeným účelům skutečně použili – nějaký záznam o provedené cestě je nutné předložit.
To se mi moc nezdá, protože podle mě není třeba dokazovat, že vozidlo bylo použito pro firemní jízdu, finančák by musel dokázat opak.
Re: benzín - skutečně vynaložené výdaje
Pane kolego, jistě jste si na začátku přečetl, že to "uvádí"
nějaký ==.hypoindex= takže je vám jistě jasné, že tu poslední
větu vymyslel nějaký kůň!
O kousek výše je ve vejcucu ze zákona §24/zf:
Pro účely tohoto zákona se má za to, že poplatník užívá silniční motorové vozidlo, u kterého uplatňuje paušální výdaj na dopravu, výlučně k dosažení, zajištění nebo udržení zdanitelných příjmů, pokud tak prohlásí, není-li prokázáno jinak.
V zákoně ta =konina= není ale ty články autorům nesou honoráře
tak proč si nevymýšlet.
Ale ale = ta věta platí pro ty, kteří uplatňují DPH při nákupu vozu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 5. 2015 13:27
Dobrý den, pronajímám 2 apartmány dle §9. Jak si mohu do skutečně vynaložených výdajů uplatnit spotřebovaný benzín? Napočtu kilometry a pak je na to nějaká sazba? A mohu třeba uplatnit dálniční známku, když jsem jela nakupovat vybavení do Prahy?
Děkuji, Kristýna S.